A Romániai Magyar Közgazdász Társaság kolozsvári szervezetének weblapja

Májusi borkóstoló – beszámoló

logo3b

Május 26-án zajlott a kolozsvári RMKT által szervezett rendszeres borkóstoló. Simpf Norbet előadó a biztosítások világáról, ezek szükségességéről tartott bemutatót.

Bizalom, egyenesség, őszinteség és alaposság az alapvető kulcsfogalmak, amelyek ezt a szolgáltatást jellemzik, hiszen ezek nélkül a szolgáltató sem és a vásárló sem lehet elégedett. Minden biztosítás egy nyugalmi tőke, mivel azt a félelmünket próbálják megszüntetni, hogy probléma esetén magunkra vagyunk. Fontos azonban figyelembe vennünk, hogy mindig a reális értékeket, problémákat beszéljük meg, hiszen a legapróbb eltérések is a vásárló számlájára íródnak. A legtöbben attól ijednek meg, hogy rengeteg a papírmunka, az emberek többsége azt is mondja, hogy velem úgysem történik meg ilyesmi, ezért csak a kötelező biztosításokat vásárolják meg, sokszor azonban ennek a naivitásnak áldozataivá válunk. Erre a legjobb példa, hogy az ingatlanbiztosítás, hiszen a totálkár lakások esetében ritka, viszont ha nem a reális értéknek megfelelően biztosítjuk és leég a lakásunk, a biztosító is csak annak az értéknek az arányában fog fizetni, amire szerződünk.

Érdemes időt és energiát szánni arra, hogy a lehető legapróbb részletekig átbeszéljük a szerződésünk feltételeit, hogy kár esetén az amúgy is kellemetlen procedúrát gördülékennyé és problémamentessé tegyük.