A szezon utolsó Bizniszvitaminján, július 6-án reggel Bándy Immánuel a Brin Cafe tulajdonosa és Szőcs Endre a Lám Alapítvány kolozsvári irodavezetője voltak előadóink.
Bándytól megtudtuk, hogy otthon is lehet igazán finom kávét készíteni, csak néhány apróságra kell figyelni, amikor gépet vásárolunk. Például fontos, hogy legyen adagolója, mert a kések idővel elkopnak és ha nincs adagoló, akkor időre őröl a gép, a kopott kések miatt pedig kevésbé lesz lágy a kávé, de az is fontos, hogy legyen pumpája, mivel ha a gőz nyomja át a vizet a kávén, kesernyés íze lesz.
A Lám Alapítványról pedig megtudtuk, hogyan jött létre, mi a fő célja, és Erdélyben hol lehet a segítségüket kérni. Ugyanakkor a mikrohitelekről is kiderült, hogy melyik területen nyújtanak segítséget, és bár lehet, hogy a kamatok nem tudják felvenni a versenyt a bankokkal de a feltételek és a bürokratikus rendszer jóval egyszerűbb és gyorsabb.
Induló vállalkozások, mezőgazdászok és magánszemélyek is igényelhetik a visszatérítendő támogatást, de az alapítvány által külföldi gyakorlatra és tapasztalatcserére is el lehet jutni, hiszen az alapvető cél a segítségnyújtás úgy anyagi, mint szakmai képzés terén.

20160706_074315 20160706_080818 20160706_081801