kv

A könyvelő Klub Kolozsváron 2011-ben indult újra, Fekete Szilveszter szakmai vezetésével. A szervezői- adminisztratív teendőkkel Vásárhely Zsuzsanna foglalkozott.
Az első találkozót megelőzte egy kérdőív, melyet könyvelő ismerősök között küldtünk szét, az igények felmérése érdekébe.Ezután, több csatornán is meghirdettük, volt újsághirdetés, facebook hirdetés, rádió hirdetés és elkezdődött az adatbázis építése, először a saját kapcsolatrendszerünkben levő szakemberekből, majd a feliratkozókból.Időközben a csapat kibővült, adminisztratív részen Bibó Ankával, a szakmai vezetésnél pedig Vass Attilával és Madaras Lőrincz-el.
A témákat a legfontosabb újítások köré szervezzük, illetve időnként Mariana Man-t is meghívjuk előadni.
A találkozók teret biztosítanak, egy interaktív fórumra, ahol megbeszélhetjük a felmerülő kérdéseket. A szakmai vezető szerepének legfontosabb része a tapasztalat és a törvényes előírások pontos ismerete. Gyakorlatilag sokszor a felmerülő kérdésre együtt kikeressük a jogi hátteret (kivetítjük) és ehhez hozzátéve a résztvevők tapasztalatát, fogalmazzuk meg a válaszokat ezekre.
Az évek során több formátumot is kipróbáltunk. Volt sokféle meghívott, próbáltunk auditban és cégelemzésben jártas kollégákat is bevonni, legalább egy-egy előadás erejéig.
A legnagyobb hozzáadott értéke, a közösség, hiszen mindenki „ugyanazt a nyelvet beszéli”, valamint a sok gyakorlatias tapasztalat, mely nem ritkán hosszas kutatómunkától kímél meg.
Néhány éve, az RMKT-n keresztül egy jogszabályfigyelő szolgáltatásra is kötöttünk előfizetést, melyen keresztül az érdeklődök, kedvezményes áron jutnak hozzá heti több emailhez, melyekben a legfrissebb jogszabályok vannak összefoglalva. Ennek költségét a kedvezményezetteknek továbbszámlázzuk, de az egységes szervezeti háttérnek, és Fekete Szilveszter tárgyalásainak köszönhetően, kedvezményesebb árban jut el a szolgáltatás.
Az utolsó nyár eleji találkozó, már hagyományszerűen, egy nyári-kertben/vendéglőben kerül megszervezésre, ahol van alkalom ismerkedni, beszélgetni.A találkozók nyáron szünetelnek.
A részvételről igazolást is kibocsájtunk, melyet bizonyos szakmai szervezetekben továbbképzésként is elismernek.
A találkozókat havi egyszer szervezzük, az RMKT székházban este 7 órától.
További információkért, feliratkozáshoz keressen minket az rmkt.kolozsvar@gmail.com email címen.