Marketing MasterMind – Felkészülés a Black Fridayra

Az évad első MarketingMastermind meghívottja Sike Csanád volt, aki több, mint tíz éve foglalkozik PPC marketing kampányok kivitelezésével, emellett pedig 2018 óta az Ospătarul étel szállító cég megálmodója és vezetője. A rendezvény kezdetén Szőcs Endre, a kolozsvári RMKT elnöke köszöntötte a résztvevőket. Beszédében kiemelte, hogy bár ő maga nem marketing szakértő, elengedhetetlen része lett napjainkban a marketing a sikeres vállalkozásnak, ezért is öröm számára, hogy több, mint 25 résztvevő van jelen ezen a rendezvénye.

Az októberi rendezvény témája a Fekete Péntekre való felkészülés volt. Molnár István a MarketingMastermind koordinátora, illetve Tamás Endre a Thinkonomy kommunikációs vezetője, elsősorban a Fekete Péntek sikerességének a titkáról kérdezték a meghívottat. Bár Csanád a beszélgetés során többször figyelmeztette a jelenlevőket arra, hogy a Black Friday igencsak veszélyes műfaj azok számára, akik nem rendelkeznek megfelelő mennyiségű készlettel, esetleg nincsenek bizonyos termékek felhalmozódva a raktárban, hiszen a Fekete Péntek egyik lényeg az, hogy a vállalatok felhalmozódott termékeiket kisöpörjék. Emellett például új ügyfelek szerzése, Fekete péntek után jön a karácsony, újév, ezekre az eseményekre az emberek már ajándékot szoktak időben vásárolni.

A sikeres Fekete Péntek sikerességének egyik fő faktorra az időben való felkészülés, fontos, hogy minél előbb értesítsék a vállalatok vásárlóikat az akciókról, nélkülözhetetlen az erős online jelenlét, illetve egy olyan ecommerce-ben járatos szakértő, aki figyeli a különböző kimutatásokat, eléréseket és igény szerint megfelelő döntéseket tud hozni a marketingköltségekről.

A Fekete Pénteket minden évben Romániában az eMag határozza meg, hiszen ez az ország legnagyobb webáruháza, így jó, ha már az elején tisztában vagyunk azzal, hogy ők mikor indítják a kedvezmény sorozatot és mi is beállunk melléjük. Emellett meghívott előadónk többször is kihangsúlyozták, hogy a BID-ek (ami a Google Ads-ben a licitet jelenti) számát feltétlenül akár kétszázszorosára is fel kell húzni, ahhoz, hogy sikert tudjunk elérni.

Bár számos kliensének segít a Fekete Péntek gördülékeny kivitelezésében, ő maga az Ospătarul vállalattal nem készül hasonló akcióba belevágni, saját bevallása szerint ebben az iparágban ő úgy érzi, hogy semmilyen haszna nem származna sem vásárlóinak, sem neki belőle.

A rendezvény sikeres volt és a hangulat is családias volt! A járványbeli megszorításokra való tekintettel felfüggesztjük fizikai jelenléttel történő beszélgetéseinket, de törekedni fogunk arra, hogy mielőbb, akár alternatív formában rendezvényeinken részt tudjanak venni az érdeklődők!

Megosztás

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kapcsolodó hírek

Tekintse meg az alábbi cikkeinket is!

A bor a szenvedélytől az üzletig

Az augusztusi Vállalkozásokról nyitottan többszemközt beszélgetésén a bor világába kalauzoltak. Mint kiderült, a statisztikák szerint

Hulladék vagy érték?

Te melyik szemetesbe dobod a pizzás dobozt? Hát a törött ablaküveget? Európában évente több mint